Anasayfa Genel 2020 Altın Yükselir Mi Düşer Mi?

2020 Altın Yükselir Mi Düşer Mi?

Piyasa Uzmanı
2020 Altın Yükselir Mi Düşer Mi?

2020 Altın yükselir mi? Düşer mi?;

en çok yatırım yapılan madenlerden biridir. Altın kurunun yükselip düşmesi piyasayı etkiler. Serbest piyasada takip edilen altın, yatırımının kazancını belirler.

Yatırım Hesaplarında Kullanılan Altınlar Nelerdir?

Altın, yatırım anlamında tercih edilen değerli bir maden olduğundan dolayı yatırım yapılan altın seçimi kazancı etkilemektedir. (Bknz. Bankalardan altın hesabı açmak)İşçiliği fazla olan takı sınıfındaki altınlar yatırım için uygun görülmemektedir. Altın yatırımı yapmak isteyen yatırımcı işçiliği olmayan altınları seçerse kazancını arttırabilir. Altın yatırımına uygun olan altınlar şunlardır:

  • Cumhuriyet altını
  • Gram altın
  • Çeyrek altın
  • Altın bilezik
  • Külçe altın

Bu altınlara yatırım yapan yatırımcı piyasada az risk alarak kazanç sağlayabilir.

2020 Yılı Altın Kurunun Değişimi Nasıldır?

2020 yılının açılan ilk piyasasında çeyrek altının kuru 478.43 TL olarak günü kapatmışken Şubat ayının sonlarına doğru düzenli olarak artıp en yüksek 545.09 TL olmuştur. Sonrasında ise stabil bir hareket belirlemeden bir yükselip bir düşerek Mart ayını 517.81 TL olarak kapatmıştır. Altın kuru piyasada çok fazla düşüş yaşamadığı için ve ulaşılabilen değerli bir maden olduğundan dolayı kazançlı bir yatırım aracı olarak görülmektedir. Altının, borsa, Forex ya da VİOP gibi yatırım piyasalarının tümünde kullanılan bir maden olmasının sebebi; altın piyasasının çok büyük bir düşüş yaşamamasıdır. Altın ani bir yükselişe veya düşüşe geçmediğinden dolayı risk alınmayan bir yatırım ürünüdür.

Altın Fiyatını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Altın fiyatının belirlenmesinde rol oynayan belli faktörler bulunmaktadır. Bu faktörler şunlardır:

  • Ekonomik parametreler
  • Fed konuşması
  • Arz ve talep
  • Enflasyon
  • Ekonomik hareketlilik

Bu faktörler altın kurunun değişmesinde etkili rol oynamaktadır. Ancak 2020 yılının başlarında ortaya çıkan ve dünyayı saran COVID-19 virüsünün 2020 altın kurunun değişimini etkileyeceği düşünülmektedir. Piyasalar ve üretim COVID-19 virüsü nedeniyle durmuştur. Dünya sağlığını, ekonomik parametreleri ve piyasayı etkileyen COVID-19 virüsünün ekonomik parametreler üzerinde etkili olacağı beklenmektedir. Ekonomistler, birçok ülkede sokağa çıkma yasağının olması ve hastalığın artması nedeniyle ekonomilerin gerileyebileceğini söylemiştir. Bu sebeple altın kurunun da bu durumdan etkilenmesi ve hareketli bir sürece girmesi beklenmektedir.

0 yorum

Benzer Yazılar

Yorum YAp