Ücretsiz Forex Sinyal Grubuna Katılmak İçin Tıkla

Trump-Rusya ilişkisi yeniden gündemde
Trump-Clinton yarışı sırasında gündeme gelen Trump-Rusya ilişkisi aradan geçen uzun süreye rağmen hala gündemden düşmedi. Son olarak Trump’ın oğlunun basına yansıyan elektronik postalarında Kremlin bağlantılı Rus avukat ile New York’ta bir araya geldiği ve Clinton’ın seçim kampanyasına zarar verecek bazı belgelerin paylaşıldığı iddia edildi. Trump’ın oğlu bahsedildiği gibi bir bilgi paylaşımı olmadığını söylerken, Trump ise yazışmaları yayınladığı için oğlunun şeffaflığını alkışladığını ifade etti. ABD Senatosu Adalet Komitesi Başkanı ise bu gelişmenin üzerine Trump’ın oğlu Donald Trump Jr.’ı başkanlık seçimi sürecinde ‘Rus ilişkisi’ iddiaları üzerine ifade vermeye çağırdı.

Yellen beklenileni veremedi
Ekonomi tarafında ise dikkatler Fed Başkanı Yellen’ın hafta içerisinde gerçekleştirdiği sunumdaydı. Son dönemde gündemde olan bilanço daraltılması konusunda tarih vermekten kaçınan Yellen, bu yıl içerisinde bilanço daraltılmasının başlayacağını duyurdu. Enflasyonun ekonomiye tepkisinin ‘kilit bir belirsizlik’ olduğu ve mali politikanın da diğer bir belirsizlik kaynağı olduğu vurgulayan Yellen, bilançonun aktif bir politika aracı olmasını beklemediğini ifade etti. Nitekim Cuma günü açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda enflasyon konusunun bir süre daha ana gündem maddesi olmaya devam edeceğini görüyoruz. Çekirdek enflasyonun artış hızı yüzde 1.7’de kalırken manşet enflasyon yüzde 1.6’ya geriledi.

Draghi politika sinyali verebilir
Hafta ortası gündeme düşen bir diğer önemli konusu ise ECB’nin para politikasına yönelikti. İsmini vermek istemeyen kaynağa dayandırılan haberde, ECB Yönetim Konseyi’nin 7 Eylül’de yapılacak politika toplantısında parasal genişleme olarak bilinen tahvil alımının gelecek yıl kademeli olarak sona erdirileceğinin sinyalini vermesinin muhtemel olduğunu ifade etti. Ayrıca ECB Başkanı Mario Draghi 3 yıl aradan sonra Jackson Hole konferansında konuşma yapmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre Draghi’nin Jackson Hole toplantısını ECB’nin uygulamakta olduğu parasal genişleme programının geleceğine yönelik sinyal vermek için fırsat olarak kullanması olasılığı var.