Ücretsiz Forex Sinyal Grubuna Katılmak İçin Tıkla

Fed Faiz Kararı Ne Oldu 26 Temmuz 2017 başlıklı yazımızda sizlere bu haftanın en çok beklenen verisi FED’in faiz kararına yer vereceğiz.
Dün Amerikan Petrol Enstitüsünden gelen haftalık ham petrol stokları verisini takip ettik. Beklenti stokların 3M azalması yönündeydi. Açıklanan veriye göre beklentinin üzerinde bir azalma kaydederek -10.230 M olarak açıklandı. Son günlerde hızlı bir yükseliş ivmesi kazanan petrolü pozitif yönde etkileyen veri, bugün ABD’den gelecek Ham Petrol Stoklarının öncüsü olarak kabul ediliyor. Aralarında birebir korelasyon olmasa da genellikle paralel geldiğini söyleyebiliriz. Stoklarda yaklaşık 2.6M azalma gerçekleşmesi bekleniyor. Beklenenden daha fazla bir azalma görülmesi halinde petrolün yükselişini destekleyebilir. 48,34 seviyelerinde seyreden vadeli ham petrolün yükselişinin devam etmesi durumunda karşılaşabileceği ilk direnç seviyesinin 49,38 seviyesi olacağını söyleyebiliriz. Bu direncin de üzerinde seyretmesi durumunda psikolojik seviye olan 50 doların üzerine çıkması ve 52,43 direnç seviyesini test etmesini bekleyebiliriz. Aşağı yönlü hareketlerinde ise 47,10, 46,46 ve 45,60 önemli destek seviyeleri olarak karşımıza çıkabilir.

Fed Faiz Kararı Ne Oldu

Bugün gözler haftanın en önemli verisi olan Fed faiz kararında olacak. TSİ 21:00’da açıklanacak olan faiz kararında herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. Fed’in faiz artırımı için önemli unsurlar olarak sunduğu enflasyon ve istihdam verilerinde kendi beklentilerinin altında kalmış olması, piyasada dolar için negatif fiyatlanıyor. Ekonominin tam istihdama yaklaştığı söylense de işsizlik oranının %4,4’e yükseldiğini takip ettik. Enflasyonun düşük olmasının sebebi tek seferlik fiyat düşüşleri olduğunu ve bunun geçici olduğunu söylenmişti. Açıklanan ekonomik veriler ve ücretlerin beklentinin altında yükseliş göstermesi dolara güvenin azalmasına sebep oluyor. Bu akşam karar metninde enflasyon, istihdam ve bilanço küçülmesiyle alakalı mesajlar aranacak. Özellikle bilanço için işaret edilebilecek bir tarih dolar için pozitif fiyatlanabilir. Sonrasında Başkan Yellen’ın konuşmayacak olması bilanço ile ilgili bir tarih verilme ihtimalini düşürdüğünü söylemek gerekiyor.

Geçen hafta ECB başkanı Draghi’nin konuşmasıyla yükselişine hız kazanan EUR/USD paritesi dün 1,1710 seviyelerini test etti. Piyasanın Fed karar metninden istediğini alamaması halinde Euro yükselişine devam edebilir. Yükselişinde karşılaşabileceği direnç seviyeleri 1,1695, 1,1745, 1,1825 olarak karşımıza çıkıyor. ABD senatosu Trump’ın yeni sağlık reformu tasarısı görüşmelerine başlanması yönünde karar aldı. Bulunduğu vaatlerin hiçbirini gerçekleştiremeyen Trump için bu oldukça önemli bir gelişme olarak yorumlanabilir. Yaşanacak gelişmeler dolar üzerinde pozitif fiyatlanabilir, paritenin olası düşüşünde 1,1613, 1,1580, 1500 seviyelerini test etmesi beklenebilir.

GBP/USD paritesine bakacak olursak, bugün İngiltere’den açıklanacak büyüme verisinin volatilite yaratması beklenebilir. Beklenti yıllık %1,7, çeyreklikte ise %0,3 olarak açıklanması yönünde. Dün 1,3010 seviyelerinden sert yükselen sterlin, geri çekilerek tekrar 1,3000 seviyelerinde seyretmeye devam ediyor. Aşağı yönlü hareketinin devam etmesi durumunda sırasıyla 1,2990, 1,2960 ve 1,2885 destek seviyelerini test etmesi beklenebilir. Yukarı yönlü hareketlerinde ise 1,3070, 1,3115, 1,3190 önemli direnç seviyeleri olarak söylenebilir.